Profesionalni

EDI (ELEKTRONIČKA IZMJENA PODATAKA)

EDI (Elektronička izmjena podataka) odnosi se na elektroničku izmjenu podataka između poslovnih partnera putem standardiziranih komunikacijskih kanala (npr. GXS mailbox) i standardiziranih formata poruka (npr. ORDERS = narudžba) koji su definirani od strane relevantnih organizacija (npr. VDA, UN).

Izostanak ručnih izmjena znači da je smanjen postotak pogreške, povećana je brzina izmjene, sve procesiranje moguće je automatizirati i praćenje je poboljšano. Važne ljudske resurse moguće je upotrijebiti drugdje.

EDI PREDNOSTI

EDI štedi vrijeme i ljudstvo, čini poslovne procese transparentnijim i sljedivim, pomaže optimizirati tijek procesa, stvara sinergije - i može se implementirati brzo i jednostavno sa standardnim tehnologijama.

Automatizirano

Elektronička izmjena podataka ukida potrebu za manualnim procesima kao prijem ulaznih računa. Automatizirani procesi trebaju manje vrmena i radne snage.

Transparentno

Electronička potvrda (npr. odgovor na narudžbu), koja je dostupna za partnerski poslovni program (ERP), poboljšava transparentnost za arzličite odjele. Uporaba vlastite IT infrastrukture omogućuje sljedivost tehničkih procesa.

Integrirano

Uporabom partnerskog poslovnog programa (ERP), zaposlenici mogu koristiti vlastito znanje i optimizirati proces. Nije potrebno koristiti vanjske sustave.

Standardizirano

Uporaba zajedničkih internacionalno prihvaćenih standarda čini komunikaciju jednostavnijom prilikom uspotave EDI veze.

Ova svojstav čine EDI troškovno učinkovitim načinom povezivanaj poslovnih procesa između poslovnih partnera.

LEDVANCE CERTIFIKATI

Filename Kind Size Date
OFTP2 certifikat ZIP datoteka 4.56 KB 11.02.2019
https lanac certifikata za produkcijski i testni sustav ZIP datoteka 17.87 KB 11.02.2019
http certifikati za produkcijski i testni sustav ZIP datoteka 17.63 KB 11.02.2019
Dijeli stranicu putem društvenih mreža